Herkent u een hartinfarct bij een vrouwelijke patiënt?

Zoals u wellicht weet sterven er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Waarschijnlijk door de beschermende invloed van vrouwelijke hormonen krijgen vrouwen gemiddeld zeven tot tien jaar later  last van hun hart, maar na de overgang beginnen zij aan een inhaalslag.

Bij vrouwen is de, bij mannen bekende, kalkafzetting in de kransslagaders veel minder en als er al vernauwingen zijn, zijn deze vaak minder ernstig. Maar vrouwen hebben juist wél vaker problemen in de kleine bloedvaatjes van het hart.

Kortom, het vrouwenhart verschilt van het mannenhart en daarmee verschilt ook de benadering ervan.
Klaagt een vrouw plotseling over duizeligheid, acute ernstige vermoeidheid en een vervelend gevoel in de maagstreek, dan is er mogelijk sprake van een hartaanval.
Vaak worden symptomen van een hartaanval bij vrouwen niet als zodanig herkend. Daarbij klagen vrouwen minder snel dan mannen.

Naast meer onderzoek is het vergroten van kennis over preventie, diagnose en behandeling daarom essentieel. Tijdens het eerste Nederlandse vrouwenhart-congres getiteld “Het Vrouwenhart in
de Spotlights”, komen in de lezingen van onze vooraanstaande sprekers, al deze factoren samen. Gerenommeerde vrouwencardiologen nemen u mee in hun bevindingen, onderzoeken en behandelingen. U hoort het verhaal van twee kanten want ook ervaringsdeskundigen komen aan het woord.

Dit interessante congres vindt plaats op woensdag 4 oktober 2023 in de Deventer Schouwburg. Door ABC1, V&VN, VSR, NVvPO en NVHVV is dit congres geaccrediteerd met 5 punten. U kunt zich aanmelden via www.aesculaapevents.nl/events.

We verwelkomen u graag op 4 oktober.

Klik hier om de folder en het programma te downloaden.

Met vriendelijke groet,

Alexandra van Driessen
Aesculaap Events

06 4602 5552
www.aesculaapevents.nl