Continuing Nursing Education (CNE)

Het bestuur van de NVHVV nodigt alle hart- en vaatverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en overige belangstellenden uit om deel te nemen aan één of meerdere nascholingen van de “Continuing Nursing Education". De CNE’s worden georganiseerd door de NVHVV werkgroepen en worden hierbij ondersteund door het NVHVV bureau. Na de scholingsdag worden de beschikbare presentaties hier geplaatst.

Scholingen 2024

Datum Werkgroep(en) Titel Programma Inschrijven
19 maart Vasculaire Zorg Diabetes type 2 van anatomie tot zorgen voor preventie Programma Inschrijven
16 april Hartfalen en Interventiecardiologie Interventiecardiologie en Hartfalen, een keten- en combinatie van zorg Programma Inschrijven
28 mei Congenitale Cardiologie Zwangerschap en geboorte bij aangeboren hartafwijkingen Programma Inschrijven
28 mei Atriumfibrilleren en ICD-begeleiding & Elektrofysiologie Als je uit de pas loopt, maak je het mooiste ritme Programma Inschrijven
         
24 sept. Vasculaire Zorg      
24 sept. Acute Cardiale Zorg
Cardio Thoracale Chirurgie
Hartrevalidatie
We bekijken het van de rechterkant    


Accreditatie

Voor scholingen wordt standaard accreditatie aangevraagd bij het kwaliteitsregister van de NVHVV, VSR en V&VN.
Bij voldoende aanmeldingen kan, in overleg met de organiserende werkgroep(en), ook accreditatie bij andere registers worden aangevraagd. Dit wordt vermeld op het programma.


Nascholingsagenda PE-Online

Klik hier voor de overige scholingen/congressen waarvoor door scholingsaanbieders bij de NVHVV accreditatie is aangevraagd.


Post-hbo opleiding tot Hart- en Vaatverpleegkundige

De Hogeschool Utrecht heeft in samenwerking met de NVHVV de post-hbo opleiding Hart- en Vaatverpleegkunde ontwikkeld. Voor meer info kijk op Hogeschool Utrecht: www.werkenstudie.hu.nl/totaalaanbod/Hart–en-Vaatverpleegkunde.

De Programmaraad van het NCP NLQF heeft op 21 juni 2022 een positief besluit genomen over de aanvraag van Instituut voor Verpleegkundige Studies (Hogeschool Utrecht) inzake de inschaling van de kwalificatie Post-hbo opleiding Chronisch Zieken differentiatie Hart- en Vaatverpleegkundige op NLQF niveau 6.