CarVasZ 2021: "Hart voor de zorg, zorg voor het Hart"

CarVasZ 2021 wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 19 november 2021. Na een roerige en zware tijd voor ons allemaal, waarin ook “CarVasZ”, hét congres voor de Cardio Vasculaire Zorg, voor het eerst in vele jaren niet kon doorgaan in 2020, zijn we bijzonder blij om te kunnen mededelen dat we weer volop in de voorbereiding zitten voor CarVasZ 2021.

CarVasZ brengt jaarlijks ruim 600 cardiovasculaire verpleegkundigen samen. Dit congres, georganiseerd door de NVHVV, is een uitstekend platform om de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van de cardiovasculaire zorg te belichten.

De missie van de NVHVV is “iedere cardiovasculaire verpleegkundige competent”. Juist omdat de NVHVV een actieve bijdrage wil blijven leveren aan het professionaliseren van de hart- en vaatverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere zorgprofessionals in het cardiovasculair zorgdomein, is er door alle directe betrokkenen voor de volle 100% inzet geleverd om CarVasZ 2021 weer te laten plaatsvinden en wel op vrijdag 19 november.

Het thema van het congres dit jaar is “Hart voor de zorg, zorg voor het Hart”. We hebben weer een interessant en leerzaam programma voor jullie samengesteld met Sander de Hosson als keynotespreker. Sander de Hosson, longarts en specialist op dit vakgebied, neemt ons mee in de wereld van de palliatieve zorg. Palliatieve zorg is een belangrijk onderdeel van de zorg aan patiënten met orgaanfalen zoals hartfalen. Sander zal ingaan op alle aspecten van deze zorg, waarbij specifiek de aandacht uitgaat naar zingevingsaspecten en de positie van de zorgverlener.

Ons uitgangspunt is om elkaar dit jaar weer live te ontmoeten in de ReeHorst in Ede. Omdat we nu nog niet weten hoe de wereld er dan uitziet, met hoeveel mensen we bij elkaar mogen komen en welke maatregelen we hierbij in acht moeten nemen, wordt op dit moment bekeken of we het congres ook (deels) online kunnen aanbieden.

We zullen de ontwikkelingen omtrent Covid-19 en de maatregelen op de voet volgen en houden u hier natuurlijk van op de hoogte.

Voor meer informatie, het programma en registratie, ga naar: www.carvaszcongres.nl
E-mail: info@carvasz.nl 


Dien je abstract nu in!

Heb je als Verpleegkundige of Verpleegkundig specialist een onderzoek, kwaliteitsverbeterproject of afstudeerproject uitgevoerd en wil je de resultaten delen met collega’s, dan nodigt de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek je van harte uit om een samenvatting (abstract) in te sturen voor een presentatie op en/of publicatie in het congresboek CarVasZ 2021.

Uit de inzendingen kiezen we vijf auteurs die een presentatie mogen geven tijdens de abstract sessie op CarVasZ 2021. De vijf auteurs die presenteren op CarVasZ hebben gratis toegang. De volgende vijf auteurs die een goed abstract indienen krijgen 50% korting op de entree van het congres. Abstracts worden gepubliceerd in de CarVasZ-app.

Klik hier voor de richtlijnen en voorwaarden voor het indienen van een abstract en het geven van een presentatie.